Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İstanbul Jewellry Show ’da
27 Ağustos 2012 10:45

Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 17-21 Mart 2011 tarihleri arasında Rotaforte Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde (CNR) düzenlenen, İstanbul Jewellry Show - I “32. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı” na katıldı.

Yalnızca sektör profesyonellerinin buluştuğu bu fuarda yer alan BTBMYO fuara katılan iki yüksekokuldan bir tanesi oldu. Yüksekokulu temsilen Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can ŞAHİN, El Sanatları Böl. Bşk. Öğr. Gör. Gülhan GÜLDÜR ve Öğr. Gör. Hilal ŞAHİN’ in görevli olarak katıldıkları fuarda, yüksekokulun Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu birbirinden renkli tasarımlar ve takılar yerini aldı. Fuar süresi boyunca sergilenen tasarım ve ürünlere ilgi gösteren birçok firma yetkilileri çalışmaları çok beğendiklerini belirterek mezun öğrencilere iş imkanı sağlayabileceklerini belirttiler.

Ayrıca 17 Mart 2011 akşamında İKO(İstanbul Kuyumcular Odası) Eğitim Komisyonu ve kuyumculuk ve takı tasarımı programı eğitimcileri ile bir toplantı düzenlendi. İkincisi düzenlenen toplantıda öncelikle sektörün hangi niteliklerde elemana ihtiyacı olduğu ve sektörün meslek yüksekokullarından beklentileri görüşüldü. Ardından İKO’ nun İstanbul’da açacağı Kuyumculuk Meslek Lisesi’ne alınacak öğrencilerin nitelikleri ve mezun olduklarında yüksekokullara nasıl öğrenciler gelirse başarı artar? gibi sorulara cevaplar arandı.

Eğitim açısından son derece verimli geçen fuara; Kuyumculuk ve Takı Tasarımı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Muhammed GÜLDÜR ve Öğr. Gör. Fadim AKCA önderliğinde fuarın ikinci günü katıldı. Mücevherden, makine ve ekipmana kadar kuyumculuk sektörüne ait pek çok ürün yelpazesine sahip bu fuarda gelişmeleri ve son dönem takı modasını yakından izleme fırsatı bulan öğrenciler, firma yetkilileri ile görüşerek takı trendleri konusunda bilgiler aldılar. Ayrıca birçok makinede uygulama yapma fırsatı da buldular.

Ayrıca yapılan teknik ve kültürel gezide Kapalı Çarşı Kalcılar Han’da bulunan gümüş eşya üretimi yapan atölyeler gezilerek, yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan kum döküm tekniği, sıvama tekniği, kabartma ve kakma tekniği hakkında bilgiler aldılar. Ardından Topkapı Sarayı’ nı da gezen öğrenciler geçmişten günümüze bir bağlantı kurarak tasarımlarına yeni bir boyut kazandırabilecek olmanın heyecanını duyduklarını ifade ettiler.