04.01.2013 Cuma günü Gazi Üniversitesi Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarım Programı öğrencilerine, teknik bilgiyi uygulamaya dönüştürmek, sektör yapısını ve iş akışını gözlemlemek amacıyla, SARAR Giyim Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ. Ve SARAR İplik-Dokuma- Basma & Ev Tekstili İşletmelerine teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye bölüm 4 öğretim görevlisi ve 27 öğrenci katılmıştır.

Fabrika gezisinde departmanlar, Protokol Müdürü Alaaddin Çoban eşliğinde ayrıntılı bilgi alınarak gözlemlenmiştir. Ayrıca SARAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin SARAR, iş ve meslek yaşamıyla ilgili tecrübelerini öğrencilerle paylaşmış, tekstil ve hazır giyim alanında istihdamla ilgili düşüncelerini belirtmiş ve ülkemize karşı mesleki sorumlulukları olduğunu öğrencilere hatırlatmıştır.

Kalitesi ve birbirinden özel tasarımları ile 5 kıta 49 farklı ülkedeki moda rüzgarına yön veren firmaya yapılan teknik gezi,  öğrencilerin birçok special makineyi yakından görmesine imkân sağlamıştır.

SARAR İplik-Dokuma- Basma & Ev Tekstili fabrikasında ise öğrenciler dokumaların ham halden boyama, terbiye ve baskı gibi kimyasal işlemlere tabii olmasını izlemişlerdir. Dönem içerisinde konu ile ilgili teorik bilgi edinen öğrenciler bu gezi esnasında bilgilerinin uygulama aşamasını da izlediklerini belirterek, bilgilerini pekiştirdiklerini ifade etmişlerdir. Teknik gezi sonrasında şehir merkezinde vakit geçirilmiş ve Porsuk Çay’ın etrafında kısa bir gezinti yapılarak gezi sona erdirilmiştir.