TARİHÇE

Yüksekokulumuz 1999 yılında Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ile faaliyete geçmiştir. Bu Programda öğrenciler kuyumculuk ve takı tasarımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitim görmektedirler. Ayrıca iş yerlerinde staj yaparak kuyumculuk alanında tasarım ve üretim elemanı olarak yetişmektedirler. Bu programın mezunları kuyumculuk sektörünün tasarım ve üretim ünitelerinde görev alabilmekte, isterlerse kendi işyerini açabilmektedirler.

Kurulduğu günden bu yana gelişen ve programı zenginleştirilen yüksekokulda, 2001 yılında Tekstil/Moda Tasarımı Programı başlatılmıştır. Öğrenciler bu programda Tekstil/Moda Tasarımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitim görmekte, giyim sektöründe görev almak üzere modelist ve stilist olarak yetiştirilmektedir. Program sonunda Tekstil/Moda Tasarımı bölümü mezunları Hazır Giyim sektörünün tasarım ve üretim ünitelerinde giysi modellerinin tasarımı, kalıp hazırlanması ve dikimi işlemlerinde görev alabilecek niteliklere sahip olarak yetiştirilmektedir.